29 oct 2009, 16:57

На "любящата" ми майка 

  Poesía » Otra
902 0 6

"Не си достатъчно добра

и не достатъчно красива,

в теб няма капчица човещина,

ще си умреш сама във ежедневието сиво.

 

И лоша си, съсипваш ми живота,

обрече ме да страдам зарад теб,

теб всеки ще те бие, ще те хока.

Ти изрод си, а не дете!"

 

И всеки ден аз чувам новите обиди,

изречени от уж любящи майчински уста,

а на “малкото“ добро у мене му се свиди

да отвърне на хрипливите слова.

 

Че, майчице, какво ти аз направих?

Нима такова съм проклятие за теб,

нима те някога забравих?

Тъй, както ти забрави, че съм ти дете?!

© Кали Накова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??