9 jul 2008, 19:39

На М. 

  Poesía
956 0 14

Научи ме да събирам спомени -

понякога ми трябва красота.

Понякога очите ми отворени

се блъскат в някаква стена.

 

Аз трябва да открия себе си -

не търся брод към вечността.

В ръцете си държиме празни свещници,

а мен ми трябва светлина!

 

И мия в нощ жестоки думи,

за да е чисто утрото в деня,

за да позная пътя помежду ни,

затуй ми трябва топлина.

 

Научи ме да обичам спомени -

понякога ми трябва радостта,

понякога сами мечти прогонени

се връщат, за да помълчат.

 

       март'07

© Венцислав Янакиев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??