21 jun 2009, 23:18

На м(М)ира 

  Poesía
925 0 12

Всичко започна внезапно.
Обичайната среща във осем.
И онази до болка позната
мечта - да не бъдем самотни.
Уморен, автобусът изтропа -
шофьор на поредната среща -
ех, толкова пъти в живота
ни дават искрица гореща!
Така бе и с теб! Замечтано -
повтарях клиширани фрази.
Прощавай - тогава отрано
те редих до "онази" и "тази".
Уморен, на последната спирка,
направих поредната крачка -
и ето, че аз се намирах
пред твоите нежни клепачи.

Всичко започна внезапно.
Но някакси, точно тогава,
аз своите устни прехапах
и в твойте очи се удавих.
Защото, така белоснежна,
ти светеше само за мене.
С реки от пречистваща нежност,
заключени в мънички сфери!

Те могат душа да разтапят
и черни сълзи да избършат.

Всичко започна внезапно.
Както и, впрочем, завърши.

© Валери Шуманов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??