Когато мъката душата ми налегне,
когато черна мисъл в мене тегне,
когато болестта тялото ми дебне -
все за тебе мисля мамо!
Когато страх ме е от нещо,
когато направя нещо грешно,
когато от приятел нужда имам спешно -
пак за теб се сещам мамо!
Пред тебе аз детенце си оставам
и обичано и пазено,
светлината, която научи ме да давам
все към тебе ще ме връща мамо!
© Незабравка Иванова Todos los derechos reservados
... „Майчица, златна сенчица” ... 🌻