Аз не съм ходжа, не съм ясновидец, гадател.
Аз не съм нито Господ - на света създател.
Аз не съм нито пък някакъв майстор-ваятел.
Аз съм просто човек, мога да бъда приятел.
Не искам криле да разпервам.
Не искам да съм ангел небесен.
Не искам с дявола сили да измервам.
Не искам после да бъда обесен.
Защото човек съм нормален.
Защото по Земята аз мога да ходя.
Защото един живот ми е пратен.
Защото да бъда, да мога, да бродя!
Животът не стига, даже е кратък.
Животът не дава да продължаваш нататък.
Животът понякога се рее в свода небесен.
Животът се пее понякога с песен.
Това ви го казвам, приятели мои.
Това ви го давам, ако сте в тъмни усои.
Това, що ви е дадено, го употребете.
Това, що не бива, не го правете.
11.05.2012 В.Ванков
© Владимир Ванков Todos los derechos reservados