20 sept 2012, 20:33

На море през септември 

  Poesía » Otra
528 0 3

Здравей, приятел! - Всеки път

аз поздравявам малчугана.

От кея бързам, а дъждът

ни хваща мокри във капана.

 

Ах, този кротък, плачещ дъжд

почивката ми ще съсипе!

Морето бурно, изведнъж

да ще да кротне тук вълните.

 

И от смраченото небе

денят да блесне многоцветен.

На плажа мокър час поне

да сетя полъха ти летен.

 

Навярно някоя вълна

ще близне плажната хавлия.

Милувка морска е това,

пред тъмната, солена сприя,

 

която ще ме повлече

и два пъти за миг обърне.

Вълната щом се оттече,

дъждът отново ще се върне...

 

Здравей, приятел! Всеки път

съзирам детската усмивка,

очите живи как блестят -

лъчът на моята почивка.

© Иван Христов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Браво!
  • Много е живо и колоритно..., най-сигурно - през август...!!!
    "И от смраченото небе
    денят да блесне многоцветен.
    На плажа мокър час поне
    да сетя полъха ти летен."
  • "Милувка морска е това"Морски проблеми. Поздрав !
Propuestas
: ??:??