16 dic 2015, 22:41

На Московския Държавен Университет 

  Poesía » Otra
334 0 0

На Московския Държавен Университет

 

Сталинско здание с шпил от метал —

замък на злобен вълшебник —

в него съм учил, творил и мечтал

осем години безценни.

 

По коридорите — цял лабиринт —

бродеха все корифеи.

След перестройка от тях не един

Западът взе за трофеи.

 

Карал съм ски и съм време хабил

с Енгелс и Ленин — бях длъжен.

Нови теории съм усвоил,

знам и истории тъжни:

 

cкеле да свалят от шпилa готов

пращат ГУЛАГовци трима,

двама съборил ги вятьр суров.

Спомен за тях дали има?

 

Култовско здание с шпил от метал —

малко градче край реката —

съединява то слава с печал,

с устрем на мисъл крилата.

© Владимир Костов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??