20 oct 2022, 19:20

На моста 

  Poesía » De amor
477 1 2

На моста 

/Свидна/

 

Минавам отново по стария мост,

обрасъл с въздишки вековни,

потапям се сякаш във твоята власт,

заслушана в думи любовни.

 

Отдавна изречени, с толкова жал

сърцето ми тъжно заплака,

спомен далечен във мен заваля,

защо ли за миг не почака!

 

Опитвам мрака да скъсам със вопли,

да видя спасена отсреща брега,

надежда едничка душата ми чопли,

очакване скришом надипля нощта.

 

На другия бряг на нашия спомен,

дали ще ме чакаш искам да знам,

затварям очите си, да се помоля,

щом пак ги отворя  – ти да си там!

© Евгения Георгиева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Надеждата е винаги за другия бряг.
    Поздрави!
    Успех!
  • Много копнежен и красив стих!
    Има и надежда, която засилва това прекрасно усещане!
Propuestas
: ??:??