13 feb 2004, 23:08

На моя Джони 

  Poesía
1467 0 2

 

 

На моя Джони.


Посветено приживе на едно малко кученце, което
изживя 16 трудни години неотлъчно до мен.


Бе тримесечна Булонка, когато те открих

в един от мойте много тежки периоди.

С теб увереност и сили за борба добих

и преживяхме заедно много неизгоди.


Беше зима, работех цял ден, а ти сам,
сгушен в колата ме чакаше търпеливо,
И "пееше", щом чуеш глас висок - сопран

.
Когато бях тъжна и ти униваше...


Отлитнаха шестнадесет пъстри лета,

изгуби слух, очи, не тичаш, отпадна.

C последни сили навярно живееш сега,

защото чувстваш, че без тебе ще страдам.

..


Март 2004 година.

Холандия


Но вече го няма и всеки ден, е тъжно тих за мен!

Август 2004 година.

България.

© Пепа Деличева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • живота продължава и да се страда не си заслужава. Стихотворението е много сладко!
  • Няма да го коментирам. Такива чувства са свещени и не се нуждаят от коментар.
Propuestas
: ??:??