На моя си живот
часовника навивам.
За верния му ход
аз мъдрост му наливам.
И свършващия ден
повторно го сънувам.
А идващия ден
от сутрин го планувам.
Със шепа стихове
душата си напивам.
За всички грехове
вината си попивам.
На всички бесове
копитата набивам.
И в светли гласове
аз себе си разливам.
© Никола Апостолов Todos los derechos reservados
аз себе си разливам."
Много хубаво си го казал, Никола!