10 abr 2016, 22:51

На осмия ден 

  Poesía
422 0 3

Пепеляшка е с трън във пантофката.

Спи върху грахче Царкинята.

А земята се моли за дъжд.

И... му е тегаво в рая на Господ.

Но се спусна по оста на Земята

само по аполонски черти,

влязъл в топлото тяло на мъж,

пълно с онази божествена сила,

недозряна от плебейски очи.

И хвана всичките океани

на човешки илюзии в мрежата

от паралелите и меридианите.

И се гмурна само по смелост

през тайната на Бермудите, 

под подземните глъбини

на Марианите...

Размести тектониката

и се сля на вълни, на вълни...

 

Беше осмият ден на Творенето -

ден на утихнало в мене море.

© Миглена Цветкова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??