Безкраен бряг – вселенски бяг -
покой, движение и спомен.
Обърнат свят – объркан глад –
сразена мисъл, глас отронен.
Незнаен ден, потайна нощ –
гранитна мъдрост сред скалите.
Омаен плен, нетрайна мощ,
небе – преграда за очите.
Самотен плач – убит палач
и жертва с брадва във ръцете.
Прииждащ здрач – невидим здрач,
горд крал с окови във сърцето.
Измислен страх – неискрен страх
в миг на превратност и погром.
Победен смях – последен смях –
не ще намеря тук подслон.
© Елина Гюдорова Todos los derechos reservados