May 5, 2011, 7:43 PM

На път 

  Poetry » Other
502 0 1

Безкраен бряг – вселенски бяг -

покой, движение и спомен.

Обърнат свят – объркан глад –

сразена мисъл, глас отронен.

 

Незнаен ден, потайна нощ –

гранитна мъдрост сред скалите.

Омаен плен, нетрайна мощ,

небе – преграда за очите.

 

Самотен плач – убит палач

и жертва с брадва във ръцете.

Прииждащ здрач – невидим здрач,

горд крал с окови във сърцето.

 

Измислен страх – неискрен страх

в миг на превратност и погром.

Победен смях – последен смях – 

не ще намеря тук подслон.

© Елина Гюдорова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Привет, все едно, че гледах филм за крал Артур, толкова е образно .... поздрав
Random works
: ??:??