НА РАНОБУДНИТЕ
Будни сте.
Рано събудени.
Млади сте.
С младост погубена.
Спящи сме.
Още сънуваме.
Страх ни е.
Нищо не чуваме.
Вие сте
нови будители.
Страшно е.
В нощите спите ли?
Бързайте!
Други въстанаха.
В сянката
сопите хванаха.
Разумът
с младост замесен е.
Хлябът ни -
с вашите песни.
Бъдеще
чака България -
истинско,
не от лотария.
Будни сте!
Бийте камбаните!
Моля се
тук да останете!
05.11.2013
© Мария Панайотова Todos los derechos reservados