5.11.2013 г., 22:39 ч.

На ранобудните 

  Поезия » Гражданска
652 0 14

 

 

НА РАНОБУДНИТЕ

 

Будни сте.

Рано събудени.

Млади сте.

С младост погубена.

 

Спящи сме.

Още сънуваме.

Страх ни е.

Нищо не чуваме.

 

Вие сте

нови будители.

Страшно е.

В нощите спите ли?

 

Бързайте!

Други въстанаха.

В сянката

сопите хванаха.

 

Разумът

с младост замесен е.

Хлябът ни -

с вашите песни.

 

Бъдеще

чака България -

истинско,

не от лотария.

 

Будни сте!

Бийте камбаните!

Моля се

тук да останете!

 

 

05.11.2013

© Мария Панайотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??