Моля те, не се обръщай,
моля те, върви.
За сбогом не ме прегръщай,
че сърцето ме боли.
С нежност не ме целувай,
ръце в моите не вплитай.
С мен не се сбогувай -
да живееш без мен опитай.
Моля те, върви
и назад не се обръщай.
Моля те, чуваш ли -
миналото не връщай.
Не се вглеждай в моите очи,
не търси в тях любовта.
Не питай за нея ти -
тя превърна се в сълза.
Моля те, върви,
докато тази сълза -
в очите ми блести
и не се е превърнала в река...
© Катя Бобойчева Todos los derechos reservados