30 ago 2024, 8:07

На ръба на лятото 

  Poesía
54 0 2

На ръбчето на лятото седя
и хладните нощи подритвам,
тичам подир щъркеловите ята
и преговори със слънцето опитвам.

А то се крие все по-бързо
и търкулва се зад хоризонта,
вятъра и него някой отвърза
и излезе смело на фронта.

На прага чака есента
и слънце уж ми обещава,
ала аз обичам да съм на ръба
и точно затова оставам!

 

© Галина Кръстева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Така е, Петя. 😊 Важно е лятото да живее в нас. 🥰
  • На ръба на лятото сме и снощи силно се усети. Другата година пак. 😊
Propuestas
: ??:??