Сине,
не си вече малко момче.
Времето неусетно през
пръстите изтече,
помня как за първи път "мамо"
ме нарече.
Моето сърце щастие за теб
предеше на стария бабин стан.
От вятър и слънце догонван,
кали те, стана мъж
неспиращият над дома ни дъжд.
Галантен кавалер,
все момичета край теб -
от ранно детство, та до днес. Време е.
Не му мисли. Искам дом, гнездо свое
да свиеш. Знам, своите мечти с високи
кули криеш. Не се плаши, най- хубавото
предстои! Изтрий сълзите, подари ги на вълните,
на самотното море.
Едно момиче чака на планински връх.
Килим от горски мъх
за тебе, сине, е изпрело.
Потопи в него ти нозе,
с притаен дъх избери си твое цвете.
Не мисли, в унес - смело и каквото ти е на късмет!!!
© Василка Ябанджиева Todos los derechos reservados
Не се считам за поет, но имам нужда да споделям.Това е мойто хоби.