На среща ме покани
Дяволът
и каза ми ,
че трябва да съм точна
други също чакали .
Облякох си
вечерна рокля ,
токчета ,
не че исках да
го впечатля,
напротив .
В огромна зала пълна
с черни рози ,
чакаше ,
отпиваше си от
коняка в чашата
и беше толкова красив ,
че онемях .
Гледахме се продължително
и каза:
"Знам за какво дошла си!
Защото страдаш ,
любовта ти
празна е !
Аз ще ти дам
сърце от камък
и поглед с пламъци !
По-малко теб ще боли
за влюбените в теб
ще е изгаряне!"
© Jivka Koleva Todos los derechos reservados