Nov 9, 2024, 8:25 PM

На среща с Дявола 

  Poetry » Other
74 0 0

На среща ме покани

Дяволът

и каза ми ,

че трябва да съм точна

други също чакали .

Облякох си 

вечерна рокля ,

токчета ,

не че исках да 

го впечатля,

напротив .

В огромна зала пълна 

с черни рози ,

чакаше ,

отпиваше си от 

коняка в чашата

и беше толкова красив ,

че онемях .

Гледахме се продължително

и каза:

"Знам за какво дошла си!

Защото страдаш ,

любовта ти 

празна е !

Аз ще ти дам 

сърце от камък 

и поглед с пламъци !

По-малко теб ще боли 

за влюбените в теб

ще е изгаряне!"

 

 

 

© Jivka Koleva All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??