2 nov 2017, 12:56

На времето 

  Poesía » Filosófica
451 0 0

 

 

На времето аз бях в Иран

и там разбрах, че с много думи,

които нося, бих разбран...

И те не бяха малка сума.

 

Например думата "чорап"

и там е дреха за краката.

Еднаква е на тоз етап

и там, и тука по страната.

 

Щом кожеш думата "таман",

разбират те и в двата свята.

Речеш ли думата "аман",

за лошо чувство пък се смята.

 

И туй доколкото разбрах,

стотици пъти се повтаря

и това не е за смях -

на истината отговаря!

 

Следа от общия ни път,

изстрадан в турското ни робство,

до днес следите му стоят

и сочат нашето покорство.

21.10.2017г. София

 

© Hristo Slavov Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??