Безгрижно-безметежни стоите на "Върха".
Безизразно-небрежни мълчите за глада.
Ласкателно-копнежни за слава и пари.
Люлеещо-кънтежни за постове,коли.
Пилеещо-гърмежни народните пари.
Прахосващо-палежни всичките ни дни.
Безсърдечни
Безтегловни
вие горе на "Върха"!
Пийте! (кръв народна)
Вийте! (вълча сте порода)
И крадете!(зверове на зверовете)
Но помнете!
Треперете!
Някой ден
На Видов ден!
Всички ще се съберете!
Долу!
На народа във нозете!
© Хари Спасов Todos los derechos reservados