Толкоз много светове събрани
Помнят хората избрани
Как водят другите с хомот
Не пощадили ни един живот.
Мислите са в миналите векове
В годините на тежки грехове
Познато ни е тяхното величие
Преписваме им повече приличие.
Земята е с релеф непостоянен
Гневът на хората нетраен
Горещия вулкан е трудно уязвим
Невъзможно - лавата да удържим.
Реките придошли отдавна
Планината с равнината е почти равна
Незнаем колко е възможно докога
Забравихме какво е тишина.
Думите и изстрелите гръмки
Упреците и лъжите тънки
Изглежда няма победител
Лети в небето вражи изстребител.
Навярно утре няма да сме тука
За военните настъпва скука
Лъжовен е мирът и песента
Ще сме отнесени във вечността.
Страданието ще отминава бавно
Ще се потули това време "славно"
Усмихнато дете ще маха с ръце, но
Ще живее с изкуственно сърце!
Отдавна ще да сме фосили
Живели някога тревожни, мили
Разрушили всячески Земята
Затова отлитнали чадата!
Ще забравят земляци и роднини
Другоселци с имена на протеини
Това ще е за предците наказание
Неразгадали от природата послание.
Миналото ще да е представа
Истината далече в забрава
Не ще да вярват в Бог и трон
На Знанието ще отдадат Поклон!
© Мария Николова Todos los derechos reservados