12.12.2015 г., 22:09 ч.

На Земята 

  Поезия » Философска
1265 0 2

Толкоз много светове събрани

Помнят хората избрани

Как водят другите с хомот

Не пощадили ни един живот.

 

Мислите са в миналите векове

В годините на тежки грехове

Познато ни е тяхното величие

Преписваме им повече приличие.

 

Земята е с релеф непостоянен

Гневът на хората нетраен

Горещия вулкан е трудно уязвим

Невъзможно - лавата да удържим.

 

Реките придошли отдавна

Планината с равнината е почти равна

Незнаем колко е възможно докога

Забравихме какво е тишина.

 

Думите и изстрелите гръмки

Упреците и лъжите тънки

Изглежда няма победител

Лети в небето вражи изстребител.

 

Навярно утре няма да сме тука

За военните настъпва скука

Лъжовен е мирът и песента

Ще сме отнесени във вечността.

 

Страданието ще отминава бавно

Ще се потули това време "славно"

Усмихнато дете ще маха с ръце, но

Ще живее с изкуственно сърце!

 

Отдавна ще да сме фосили

Живели някога тревожни, мили

Разрушили всячески Земята

Затова отлитнали чадата!

 

Ще забравят земляци и роднини

Другоселци с имена на протеини

Това ще е за предците наказание

Неразгадали от природата послание.

 

Миналото ще да е представа

Истината далече в забрава

Не ще да вярват в Бог и трон

На Знанието ще отдадат Поклон!

 

© Мария Николова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??