11 nov 2009, 12:24

Началото на края... 

  Poesía
504 0 7

 

Началото на края ще е може би, когато

напиша и последния си стих.

Когато пъстрото ми светло лято,

във сивотата на деня ми се стопи…

 

 

Когато цветовете на дъгата

изгаснат в моите очи…

Когато видимото само прави ме богата

и от това дори не ме боли…          

 

 

Когато безвъзвратно остарее

и се смали проклетата душа…

Когато тялото я надживее,

изгубило последните си сетива

 

 

за необятната магия

на този луд и шарен свят…

Когато детското във себе си убия,

забравила, че в сънищата мога да летя…

 

 

Началото на края… Нека ме отмине…

Дано животът да ми го спести…

Ако душата моя преди тялото изстине -

се моля, Боже, бързо си я прибери!

 

© Нина Сименова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??