Твърдим, че сме свободни,
А живеем в клетка.
И не сме способни,
Да си направим равносметка.
Как живота си живеем непълноценно,
и смятаме доброто за нещо вредно.
Плащаме много пари за нещо дребно,
Правейки се, че е скъпоценно.
Живеем с мисълта, че сме постигнали нещо.
Само защото имаме пари.
Хвалим се все едно е нещо звездно.
А в действителност е нищо, нали?
Чувстваме ли се щастливи?
След всичко това?
Оглеждаме се в далечини,
Търсейки върха.
А не сме ли по-щастливи,
Когато имаме човек зад гърба?
Или се правим на такива,
Чувствайки се горди от това?
И ще чакам момента,
Във който ще се оцени,
Че в живота има по-важни неща...
И от пари!
© Вероника Николова Todos los derechos reservados