2 abr 2008, 20:24

Над дъгата 

  Poesía
634 0 9





Минавам под дъгата

облечена

в спомени и малко тъга...

Стигам реката на своите пориви,

събличам надеждата,

обувам нова мечта...

Потича небето

над мен, със дъжда

вали самотата на капки:

Поглеждам нагоре –

през облачни прегръдки

(... целуват се птици,

танцуват голи копнежи...)

в безкрайната синева

усмихва се Слънце над мен:

Дървото кърви... пак смола...

... Не искам Пролет да ме докосва,

когато загубила пътя, се търся сама...

... Заспивам,

докато светът около мене тича...

Времето бърза...

(не спира)


... Аз искам гръмотевици и бури...

да събудят в мен пак Живот от Съня...


 

 

 

 

 


© Вечерница или Зорница Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??