Над
Мальовишките езера
острите скали са занемели.
Даже прилепите не летят -
от луна такава ослепели!
В космоса,
през звездните лъчи,
шеметно лети в нощта Земята.
Ала, без човешките очи,
губи своя смисъл красотата!
Няма смисъл всяка красота,
ако на самотност се обрича.
Ако никому не служи тя,
ако няма кой да я обича!
© Ангел Чортов Todos los derechos reservados