22 feb 2017, 12:08

Надежда 

  Poesía » Otra
243 1 1

Вдъхновено от вярата на една онкоболна жена 

 

Към Съдбата, молби отправям, 

късмет да сполети и мен, 

като всички, се надявам 

и вярвам в утрешния ден! 

 

Надежда имам в повече, дори, 

във всичко аз я намирам –

тя е с мен, още щом зазори,

до мига, в който заспивам! 

 

Но мисля и че също е в съня:

там аз тичам, пея, танцувам –

безгрижен и усмихнат е денят 

и на Природата, щастлива се любувам! 

 

Надежда виждам в Пролетта –

как нов живот се ражда,

на птичките във песента, 

в мечтите, които те пораждат! 

 

Надежда виждам в малкото дете, 

в зелена клонка, в папката на цвете, 

в капката роса, в слънчево лице.

Вярата поддържа в мен – 

Надеждата да свети! 

 

 

© Pepi Petrova Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Почит и уважение към всички,които имат тежка съдба,но непреклоним дух!
Propuestas
: ??:??