12 dic 2010, 16:29

Надежда (На майка ми) 

  Poesía » Otra
906 0 7

Надежда

(на майка ми)

 

Дълбоки рани ме разкъсват,

раздират като с нож кървящата ми плът.

О, майко, ти не ще възкръснеш

и няма да се върнеш тук от своя път.

 

Ще чакам аз до края на живота

с надежда да ме зърнеш ти

и влачейки си кръста към Голгота

ще спомням пролетните дни.

 

А облаци в очите ми ще плачат,

закривайки звездите с похлупак,

но после мудно, тежко ще се влачат,

за да потънат бавно в тъмен мрак.

 

                                      14.02.2005

© Даниел Авдала Todos los derechos reservados

El Autor ha prohibido la votación.
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??