10 dic 2008, 9:43

Надолу по склона 

  Poesía » Filosófica
817 0 15
 

Надолу по склона

 

Надолу по склона, по който се качвах,

ми беше по-трудно да сляза.

Пристъпвам страхливо в една многозначност.

Скалите предишни са пясък.

 

Когато от слабост трептят колената,

подпирайки слабото тяло,

не искам да чувам зовът на земята

за някакво ново начало.

 

Със всяка година и все по-надолу,

към себе си тя ме привлича.

Строих цял живот свой спасителен модул,

обзет от инстинкти първични.

 

Но всичко излиза до болка излишно.

Какво? От кого да спасявам?

Когато не вземаш със себе си нищо,

тогава все нещо остава.

 

 

© Александър Калчев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??