19 jun 2009, 12:13

Нагаута (легенда за трите свята) 

  Poesía » Otra
485 0 8

Истина стара
все още властва над нас.
За дърво мощно,
трите свята събрало.
В короната
Прав отглежда Жар-птица -
да носи добро.
На нас, които
по ствола Яв тичаме.
Уж на Прав деца,
но от Нав привлечени.
В корени - Нав.
Чернобог все с Мора
пирове вдигат
с душите човешки.
Никой не вижда.
Отстрани на дървото -
чудна градина.
Там само мъдрост творят.
Не добро, не зло,
а вълшебство "Знание"
за достойните,
които търсят любов.

 

© Весислава Савова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??