Наистина - Христос Възкресе!
Видях го сам по БиТиВи!
А който филма е пропуснал,
той да си вземе ДиВиДи!
Видях на хълма на Голгота,
дълбока черна пещера,
а входът ѝ препречен беше
с огромна сива канара.
В среднощ Земята се разтресе,
ударена от мощен гръм.
И канарата се понесе
по склона на светѝя хълм.
И към небето се възнесе
красиво тяло на младеж,
а пък Мария Магдалена
го гледаше с такъв копнеж!
Коя ще бъде най-блажена,
след страшния последен съд?
Аз знам – Мария Магдалена!
На фолкпевиците напук!
Че тя там за съпруг
ще има
самия Божи син - Иссус!
Свекърва – Божията майка!
Бог Саваот ще ѝ е тъст!
Заслужила го с добротата си!
Макар да бе жена от пръст!
© Ангел Чортов Todos los derechos reservados