Apr 6, 2010, 8:17 AM

Наистина Христос възкресе 

  Poetry » Other
527 0 6

Наистина - Христос Възкресе!

 

Видях го сам по БиТиВи!

 

А който филма е пропуснал,

той да си вземе ДиВиДи!

 

Видях на хълма на Голгота,

дълбока черна пещера,

а входът ѝ препречен беше

с огромна сива канара.

 

В среднощ Земята се разтресе,

ударена от мощен гръм.

И канарата се понесе

по склона на светѝя хълм.

 

И към небето се възнесе

красиво тяло на младеж,

а пък Мария Магдалена

го гледаше с такъв копнеж!

 

Коя ще бъде най-блажена,

след страшния последен съд?

 

Аз знам – Мария Магдалена!

 

На фолкпевиците напук!

 

Че тя там за съпруг

ще има

самия Божи син - Иссус!

Свекърва – Божията майка!

Бог Саваот ще ѝ  е тъст!

 

Заслужила  го с  добротата си!

 

Макар да бе жена от пръст!

© Ангел Чортов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??