29 sept 2017, 21:35

Най-добрите ръце 

  Poesía » Civil
236 0 2

Най-добрите  ръце

 

 

Няма принцове!
И принцеси – няма!
Пантофката е стъклена – не важи!
Отдавна своята илюзия остави,
по озъбените стъпки на паважа.
Балът свърши...
Маските подкараха нови правила
и вместо ризи със жабò,
облякоха визитки, тъмни очила 
                                 и купени облаги.
В тази приказка... Уви!
Царството е джунгла,
силните властват със пари...
от кладенеца с кофи вадят-потта 
на работливите пчели!
А сладкодумен дядо пак разказва,
за труда и най-добрите ръце,
в торбичката с надежда боса,
понесена от уморените коне.
Мъдростта на този дядо стар –
поуката за чистите ръце,
вместо суетата гола,
Любов носете в своето сърце!


Елеонора Крушева

© Елеонора Крушева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • В съвременната джунгла не останаха
    ни рицари,ни старци сладкодумни.
    Дори словата някъде избягаха,
    а любовта сред проза се изгуби...

    Аплодисменти и от мен!
  • Много хубаво послание, Норче! Поздравления за правдивия, стойностен стих!
Propuestas
: ??:??