Н А Й - С И Л Н О Т О С Л О В О
Най-силното слово
е краткото слово,
изпълнено
с дързост и плам,
с правда по-тежка
от разтопено олово,
що пронизва
и убеждава без свян.
С него поета
първо разнищва
и на показ оставя,
беззащитната си душа.
С него жигосва
и до кости изгаря,
и най-черната,
низка лъжа.
Най-силното слово,
е поетичното слово,
що бунтува и пали
човешкия разум,
жадуващ за свобода.
6 септември 2021
Къщата
© Емил Янчев Todos los derechos reservados