22.09.2021 г., 0:42 ч.

Най-силното слово 

  Поезия
262 0 1

Н А Й - С И Л Н О Т О    С Л О В О

 

 

 

Най-силното слово

е краткото слово,

изпълнено

с дързост и плам,

с правда по-тежка

от разтопено олово,

що пронизва

и убеждава без свян.

С него поета

първо разнищва

и на показ оставя,

беззащитната си душа.

С него жигосва

и до кости  изгаря,

и най-черната,

низка лъжа.

Най-силното слово,

е поетичното слово,

що бунтува и пали

човешкия разум,

жадуващ за свобода.

 

 

6 септември 2021

      Къщата

© Емил Янчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??