5 oct 2023, 12:27

Най-великите крадци 

  Poesía » Verso libre
488 0 0

 

Н А Й - В Е Л И К И Т Е К Р А Д Ц И

 

До шушка да окрадеш себе си

и без да се изобщо замислиш,

като влюбен,пъпчив юноша бледен

да дариш всичко и да се пречистиш...!

 

Така постъпвали са Великите,

независимо от своята дарба

в коя област е,напред Прогреса са тикали,

без от никого да очакват награда.

 

От сърце се изцяло раздавайте!

Отворете място и ще ви бъде Въздадено!

Живота си го с радост Играйте... 

Да се дарява,невъзможно е Крадено!

 

Дребните,нещастни душици

в стремежа си да пораснат,

посягат към общата на всички паница,

от всички Радостта да откраднат.

 

Те крадат жестоко и нагло,

защото нямат,какво да даряват?

Само на Великите,Чисти Души

е присъщо чувството за Отдаденост!

 

03.10.2023г.гр.Свищов

© Красимир Кръстев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??