Н А Й - В Е Л И К И Т Е К Р А Д Ц И
До шушка да окрадеш себе си
и без да се изобщо замислиш,
като влюбен,пъпчив юноша бледен
да дариш всичко и да се пречистиш...!
Така постъпвали са Великите,
независимо от своята дарба
в коя област е,напред Прогреса са тикали,
без от никого да очакват награда.
От сърце се изцяло раздавайте!
Отворете място и ще ви бъде Въздадено!
Живота си го с радост Играйте...
Да се дарява,невъзможно е Крадено!
Дребните,нещастни душици
в стремежа си да пораснат,
посягат към общата на всички паница,
от всички Радостта да откраднат.
Те крадат жестоко и нагло,
защото нямат,какво да даряват?
Само на Великите,Чисти Души
е присъщо чувството за Отдаденост!
03.10.2023г.гр.Свищов
© Красимир Кръстев Всички права запазени