13 oct 2011, 19:21

Нали все заедно вървим 

  Poesía » Otra
450 0 0

 

Е, да поспорим с теб, живот:

какво ми взе, какво ми даде?

От малкото - събрах гнездо,

а ти и него ми ограби.

 

Пак жива съм до този ден

и те проклинам, благославям...

Когато си жесток към мен

и да те мразя, се улавям...

 

Но... трябва да се помирим,

все пак един без друг не можем.

Нали все заедно вървим

и уж помагаме си, божем!

 

* * *

 

Той, животът, ме обижда,

аз го вземам на шега.

И се правя, че не виждам

как ме тъпче със крака.

 

Той залепя ми плесница,

аз му връщам с две ръце.

Хем със стиснати пестници,

хем с усмивка на лице.

 

Който с мене "се шегува",

трябва и "шеги" да носи...

Тъй със него си векувам.

Не задавам и въпроси.

© Славка Любенова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??