8 dic 2011, 14:42

Намери ме! 

  Poesía » De amor
798 0 3

Дългите самотни дни,

безкрайните и тъжни нощи,

без теб,

без обич,

без усмивка,

без смях и радост,

без!

 

Сърцето ми е

птица с прекършени криле,

душата ми -

бездънна яма,

погълнала

отблясъка на очите ти.

Клепачите ми,

натежали от болка

и бленуващи

сънят целебен

да спаси

надеждата,

потъваща в мъртвото море

на обвиненията ми.

 

Потъвам,

пропадам

с неми писъци,

крещя от ужас безгласно,

наум.

Нищо не ми остана.

Нищо, за което

да се хвана

и да изплувам.

 

Търся те!

За да се докоснем

един друг

и да прескочим

заедно

пропастта на страха си.

Маската на щастливото ежедневие

вече се изтърка,

стана призрачна

и не мога да се скрия.

 

Не "искам",

а "моля" за теб!

А може би

ти си вътре в мен.

Но, вглъбявайки се

в болката,

нямам очи

да се вгледам

навътре в себе си.

Затова -

обади се!

 

Докосни съня ми!

Усмихни очите ми!

Отключи смеха ми!

Дай да пия от устните ти!

Направи ме твоя,

поне за малко,

и няма да искаш

да ме пуснеш вече!

Ела!

Намери ме!

© Елфида Георгиева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря Ви,приемам забележките-да,допуснала съм правописна грешка.
  • първата би трябвало да е била замислена като "съня", но и с пълен член ще е хубаво да е
  • Не знам какво е "синя целебен", ако втората дума не е прилагателно...
Propuestas
: ??:??