Подари ми дума, като грозд божествен.
Изпрати ми шума от леса ни девствен.
Дай ми ново слънце в сините простори.
Съхрани ми зрънце в нежните трезори.
В купола небесен пролет да пониква.
Искай мойта песен в тебе да прониква.
Всяка вечер лунна отпусни юздите.
На косата черна окачи звездите.
© Никола Апостолов Todos los derechos reservados
"Съхрани ми зрънце в нежните трезори."