3 feb 2016, 22:54  

Напразно 

  Poesía » De amor
357 0 1

Напразно

 

Аз чувствам, че във тази нощ не спиш.

Напразно ти и гости не приемаш,

и лампите наоколо гасиш,

и искаш да повярваш сам, че дремеш?

 

Напразно! През ключалката и в мрака

при теб нахлува образът неканен,

и през закритите клепачи, пак

ти виждаш моя образ- блед и странен.

 

Ти виждаш малки, тръпнещи ръце,

които болката от теб отнеха

и маската- спокойното лице,

които твоите ръце не снеха.

 

И бликва някогашната печал-

ти ме зовеш напрегнато и нямо,

и свойта днешна радост би отдал,

за да поплача пак на твойто рамо.

 

Напразно! Моят безутешен плач

"премъдрите" ти думи пресушиха.

И твоят зов, във падналия здрач,

трепти- една въздишка тиха!

© Мари Елен- Даниела Стамова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Казано направо с много обич и мъка! Като въздишка тиха ! Като зов за нова среща !
Propuestas
: ??:??