Напред
Нареждаш своя пъзел сам,
не чакаш никому балсам,
да плюе всекиму е дар,
да хвали - не е във буквар!...
Очаквай подлост в гръб сега,
дори с усмивка да е тя,
че туй по-лесно е уви,
а не за теб - добри очи...
Чети и бягай, не реви,
от слабост тези са злини,
отправяй взор, натам, напред
и пак напред - за многая лет!...
© Вал Герх Todos los derechos reservados