Всички хора станаха на псета,
денем дремят, нощем лаят.
А по що ли лаят:
Тамо нейде в парламента други псета
ту се лаят, ту се давят,
кокала изглозган те не могат поделят.
А пъдарят стиснал сопата си здраво
и се пули, и се хвали.
Те се лаят, той се мазни.
А полумесецът си се търкаля
и друг пъдар ще дойде,
и други псета ще се лаят.
© Станислав Новоселски Todos los derechos reservados