Народе, спиш, защото ти харесва
по козината някой да те сресва,
по козината някой да те скубе
и вярваш, че в апашите е влюбен.
Позорно, но спането е отмора
и някой друг за теб е отговорен,
редят в съня ти тлъсти интереси
и гладен си, и беден, но отнесен
далече, по-далече, все в мъглата,
юнак жадуваш, смел, отгоре пратен:
пореден калпав кон, а чула лъскав
лъжите порят истината, съскат
подобно змии се увиват, стискат,
удобно хапят, не поемаш риска,
да беше лъв, а днес си станал мишка,
гордееш си се с робската подстрижка.
Гордееш се, че си послушен, кротък
и следваш все най-вярната посока:
посока пуста, калпава и крива,
която зъбите си в теб забива.
© Милена Френкева Todos los derechos reservados
Поздравявам те.