19 abr 2014, 22:51

Наша Пенка 

  Poesía » De humor
609 0 2

                                                       Наша Пенка

                                       

                                                 Тази наша Пенка

                                                 купи нова наколенка.

                                                 Болното кляно да си пази,

                                                 че от болка и света намрази.

 

                                                А е весела и работлива,

                                                двор голям се ширнал, като нива...

                                                нея чака и градина цветна

                                                и красива, а и разноцветна.

 

                                                Хем копае, хем си пее

                                                и небе от песен се люлее,

                                                ту с усмивка, ту пък ще заплаче,

                                                ту пък облаците черни влачи.

 

                                                 Но е смела наша Пенка

                                                 тя от вчера има наколенка.

                                                 Ще си сее разни зеленчуци,

                                                 лятото ще дойдат мили внуци.

                                          

                                                 Чушки, кратавици и домати,

                                                 а магданозът ще краси салати...

                                                 Всичко има в градината на Пенка

                                                 няма страшно тя си има наколенка.

                              

                  

                                               

                                             

© Драган Драганов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??