12 mar 2021, 18:43

Нашата среща край Бела чешма (народна песен) 

  Poesía » De humor
268 0 8

Помниш ли либе ле, нежно моме,

нашата среща край Бела чешма.

Ти беше с менци за пресна водица,

аз идех отсреща пиян до козирка.

 

Припев: През девет планини в десета,

като орела ще прелетя,

ще те търся през гори и през морета,

вино ли няма – ти си любовта.

 

Гледаше румена в мене изгоро,

залитнах и тебе горката запрях,

зло куче ръжеше до нази у дворо,

менци изпусна, а аз върху тях.

 

Лавна ме псето настана олелия,

разбуди се сякаш звяра у мен,

понечих да стана и да се бия,

но легнах възнак, се свлякох сломен.

 

Припев: През девет планини в десета,

като орела ще прелетя,

ще те търся през гори и през морета,

вино ли няма – ти си любовта.

 

Дойде баща ти – зъл чорбаджия,

високо изсвири с пръсти в уста.

Наскачаха първи и втори комшия,

та биха ме всинца – до сутринта.

 

Лежах си посинен, целия в рани

и ласка ти нежна – жаден, жадувах.

Обади се в мен дявола: „Мани я, мани!”

Съдбата проклинах, проклинах и псувах.

 

Скочих, подскочих, побегнах със сила,

а ти ме следеше с очи насълзени,

недей търси от мене закрила,

ние ще бъдем – во век разделени!

 

Припев: През девет планини в десета,

като орела ще прелетя,

ще те търся през гори и през морета,

вино ли няма – ти си любовта.

 

Помниш ли либе ле, нежно моме,

първата среща край Бела чешма.

Не взе си с менците пресна водица,

а срещна ме мене и взе си беля.

© Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Иии бре, ууу бре, а т-а-к-а ... Благодаря!
  • 😊браво!
  • Удари няколко юзчета и мелодията ще тръгне
  • Благодаря Ви, ... още си няма мелодия, ама в главата ми се въртиии ...
  • Песен е! А в мен предизвика и усмивки
  • То докато я чета, чак ми иде да запея! 😀
  • Е, как ... това е култово пЪрче ...
  • Докарал си я. 😄😄
Propuestas
: ??:??