Върху масата кошница грее.
Ябълки, круши и дюли от нея
надничат омайни, надничат смутени,
целите от лъчи и зари упоени.
А до кошницата - гроздове зреят.
Слънце и огън в зърната налели,
ме поглеждат пак дяволито -
нещо тайнствено в тях ще е скрито!
И навярно така е, защото
две пчели се въртят край платното!
© Мария Гюзелева Todos los derechos reservados