Jan 13, 2009, 11:00 AM

Натюрморт 

  Poetry
578 0 6
 

 

Върху масата кошница грее.

Ябълки, круши и дюли от нея

надничат омайни, надничат смутени,

целите от лъчи и зари упоени.

 

А до кошницата - гроздове зреят.

Слънце и огън в зърната налели,

ме поглеждат пак дяволито -

нещо тайнствено в тях ще е скрито!

 

И навярно така е, защото

две пчели се въртят край платното!

© Мария Гюзелева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??